Bloggeren (Lisa)

Bloggeren

  • Publisert: 18.04.2012 kl.14:35

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jeg heter Lisa, er atten år og er i fra Nord-Norge.

Jeg skulle ønske jeg kunne skrive om et normalt og innholdsrikt liv, men livet mitt er veldig preget av sykdom - noe som gjør at det er mye av det jeg blogger om. Rett før jeg ble en attenåring så ble jeg diagnosert med en alvorlig psykisk lidelse, og dagene mine er desverre mer preget av det enn jeg skulle ønske at de var. I løpet av de to siste årene jeg har tilbragt nesten et år sammenlagt på forskjellige psykiatriske avdelinger, både i ungdomspsykiatrien og i voksenpsykiatrien. Behandlingen har hjulpet meg veldig mye, men jeg er likevel langt i fra der jeg ønsker å være. Legene sier at jeg alltid kommer til å være syk, men jeg bryr meg egentlig ikke- jeg tror at det er fult mulig for alle å oppnå et liv man er glad i, og det er det som er målet mitt. Jeg skal dit, jeg veit at jeg skal dit, jeg har bare en veldig hard og turbulent tur å utgi meg på for å komme dit. Og den kommer nok til å bli lang- lang nok til at tolmodigheten min har og kommer til å svikte mange ganger. Men jeg skal dit. Jeg skal dit.

Jobber jeg? Nei. Går jeg skole? Nei. Har fullført allmennfag på videregående og planen er at om et går så skal jeg begynne på sykepleien. Det er vel et av de største målene jeg har i livet mitt nå. Kanskje det nest største. Men når jeg flytter, nå veldig snart- så har jeg planer om å starte med jobb. Akkurat hva og hvor mye er jeg usikker på, men jeg skal starte. Et skritt om gangen. Hva har jeg gjort? Har jeg gjort ingenting? Ikke egentlig. Jeg har hatt så mye fokus på behandling at jeg i perioder ikke har gjort noe annet. Det er veldig mange, mange ganger så mye tyngre enn å jobbe eller gå skole- så selv om jeg til tider føler meg som en trygdesnylter så veit jeg at jeg gjør det jeg kan. Jeg veit at det å gå i behandling krever så ufattelig mye mer enn å overleve ute i en jobb eller på skole, og ikke minst at det er viktig at helsa kommer først. Hvis en jobb eller eventuelt utdanning setter stopper for trengende behandling, så må man nesten sette behandlingen først.

Jeg må nok bruke irriterende mye tid av livet mitt til behandling, men jeg må bare godta at det er noe jeg trenger for å oppnå livet. Livet mitt er kanskje ikke ideelt akkurat nå, men jeg jobber jo for at det skal bli det - og når jeg kommer dit, vil jeg ikke angre ett sekund.

Jeg håper at det ikke er så lenge til at jeg kan skrive om en annen historie. Jeg håper at jeg snart kan skrive mer om meg- hvem jeg er. Men jeg føler at jeg over årene har forsvunnet litt etter litt, mer og mer, og nå prøver jeg bare å finne meg selv igjen. Jeg har funnet meg selv i den verden som dreide seg om sykdom- noe jeg forsåvidt trengte, men på veien har jeg forsvunnet i den andre verden, så jeg prøver å finne meg selv på nytt, skape meg selv på nytt- skape en versjon som er mer meg enn den nåværende versjon er.

Night

06.06.2012 kl.20:42

Inviterer lesere, så send meg din mailadresse om du vil :)

Skriv en kommentar© http://reachforthesun.blogg.no
Image and video hosting by TinyPic


+ Legg meg til som venn.


Navn: Lisa
Alder: 19
Bosted: Bodø
Mail: reachforthesun@hotmail.no


Blogger om livet, hverdagen som psykisk syk, oppturer og nedturer, og veien mot noe bedre. Prøver å mestre livet og passe inn i den såkalte "normale hverdagen". Og en dag vil jeg klare det.hits